Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma

 

  Sağlıklı bir diş yapısına sahip olmak, güven ve mutluluk verici bir nedendir. Aşırı şekilde tüketilen çay, kahve ve sigara gibi sebeplerden dolayı diş yüzeylerinin renginde bir sararma medyana gelebilir. Bu ise, gülüşlerin saklanmasına ve sosyal ortamlardan kaçmaya varacak fobilere davetiye çıkarabilir. Diş beyazlatma tedavisi, diş minesinin gözenekli yapısında yer edinen lekelenmelerin beyazlatıcı ajanlar kullanılarak giderilmesi işlemidir.

Ev tipi ve ofis tipi olmak üzere iki çeşit diş beyazlatma yöntemi bulunur.


Ev tipi beyazlatma: Ağzınızdan alınan ölçüye göre size özel hazırlanan lastik kalıbın içerisine, size verilen ilacı yerleştirip bu kalıbı günde 6-8 saat takmanızla gerçekleştirilebilen yöntemdir. Bu yöntemde sonuç alma süresi yaklaşık 1 hafta kadardır.
 

Ofis tipi beyazlatma: Beyazlatıcı ilacın bir hekim tarafından diş yüzeyine uygulanmasını takiben mavi bir ışık kaynağının diş yüzeyine etki etmesiyle hızlı ve daha kalıcı sonuçlar verebilen yöntemdir. Ofis tipi beyazlatmalardaki sonuç, seansın bitiminde direkt olarak gözlemlenir. Özel Multidenta Ağız ve  Diş Sağlığı Polikliniği’nde ofis tipi beyazlatma yöntemi kullanılmaktadır.

 

 

Kimlere diş beyazlatma işlemi uygulanır?

     Dişlerin görünüşü, estetik arayan kişiler için oldukça önemlidir. Dişlerdeki şekil bozukluklarının dışında belirgin renklenmeler de estetiği bozmaktadır. Estetik arayışında olup sağlıklı diş ve diş etlerine sahip olan kişilere beyazlatma işlemi yapılabilir.

Diş beyazlatma işlemi nasıl gerçekleştirilir?

     Kliniğimizde kullanılan sistem, en hızlı ve en etkili sonucu almamıza olanak sağlamaktadır. Diş hekimi, beyazlatıcı maddelerin diş etine zarar vermemesi için diş etine koruyucu bir jel tabaka uygular. Sonrasında diş yüzeyine sürülen beyazlatıcı jel, özel bir ışıkla desteklenir. Bleaching (diş beyazlatma) işlemi, diş rengini 30 ila 60 dakika arasında 3-4 ton kadar açabilir (dişin renginin kaç ton açıldığı kişiden kişiye göre değişir).

Diş beyazlatmak güvenli midir?

     Multidenta, diş beyazlatma işlemleri, birtakım jeller ve ekipmanla yerine getirilir. Diş minesinin ve diş etinin zarar görmesi söz konusu değildir. Diş hekimi kontrolünde yapılan profosyonel beyazlatmalarda herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Yapılan hiçbir araştırmada da bleaching işleminin zararlı olmasıyla ilgili bir ibare bulunmamaktadır.

Kazanılan beyazlık ne kadar süre kalıcıdır?

     Alınan sonucun kalıcılığı kişinin diş yapısına ve diyetine göre değişir. Ortalama 6 ay-2 yıl arasında sağlanan kalıcılık, dişlerde lekelenme yapan yiyeceklerin sık yüketilmesiyle azalabilir. Beyazlatma sırasında ve sonrasında en az iki hafta dişleri boyayan maddelerden uzak durulmalıdır.

Beyazlatma işlemi sonrası nelere dikkat etmek gerekir?

     İşlemin gerçekleştirilmesinden sonraki birkaç gün hassasiyet hissedilebileceğinden, aşırı soğuk veya aşırı sıcak yiyecek/içeceklerden kaçınılmalıdır. Ayrıca yaklaşık ilk 10 gün renk verici gıdaların (sigara, çay, kahve, şarap, çikolata gibi) kullanılmaması gerekmektedir.

WhatsApp Mesajı Gönder